Тепловоз logo ТЕПЛОВОЗ.COM


2009-11-27 : олейна : Взаємодія – процес взаємний


Пригадуєте одеський анекдот: звертаючись до чоловіка, який витяг з води їх сина, батьки запитують: “Ми вам, звісно, дякуємо, бо без вас би наш хлопчик потонув. Але де його кепочка?!” Пригадали? А тепер уявіть будь ласка стан цього чоловіка. Він, певне, водночас і здивований, і обурений, і... присоромлений. Адже й дійсно, врятувати “кепочку” він якось не додумався.

Приблизно у такому стані опинилися і рятувальники МНС Херсонської області. Вони дістають з незакритих люків то людей, то тварин, які туди втрапили, надають їм допомогу. А от з’ясувати, з якої саме глибини діставали й якому саме господарю належить люк – якось не здогадалися.

Не зробила цього і фахівець відділу взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю при ГУ МНС області Олена Маляренко. І даремно. Могла б розібратися, написати гострий соціальний матеріал про комунальні негаразди. Натомість, припустившись ряду неточностей, перемістила акценти на заходи самопорятунку та забезпечення власної безпеки. “Мовляв, не шукайте винних, а краще будьте пильними й обережними!” От і ... перепильнувала.

За допущені нею неточності служба приносить вибачення читачам обласних газет “Гривна” (№ 47) та “Булава” (№ 47), а також особисто директору водоканалу В.Г. Присяжнюку. Дійсно, глибина колодязя становить близько 3х метрів, а не близько 10-ти, як було зазначено у горезвісній статті “Незакриті люки - відкрите питання Херсонщини”. Дійсно, хто повинен дбати про наявність на люках кришок, фахівець відділу не встановила.

А от щодо “кепочки”...

Завданням відділу взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю є висвітлення роботи пожежних - рятувальників, вчасне інформування населення про ситуації, що сталися, а також публікація профілактичних матеріалів та проведення профілактичної роботи. Саме для цього щоранку, опрацювавши добові зведення, фахівці та інспектори відділу, через Інтернет та в телефонному режимі, оповіщають редакції газет та електронних видань про події останніх 24-х годин. Жоден із працівників відділу не є журналістом, і тому швидше підказує напрям роботи, аніж нав’язує готовий для публікації матеріал: будь ласка, маєте факт – проводьте журналістське розслідування, повертайте тему під різними кутами зору. Специфіка роботи служби порятунку не дозволяє зосередитися Відділу взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю виключно на деталізації “кривавих подробиць” та пошуку винних. Адже треба не тільки врятувати, а ще й запобігти та допомогти.

Але для того, щоб полегшити роботу журналістів, які будуть надалі опрацьовувати матеріал, і бути для них справжніми колегами, представники відділу надають фото та відео, статистичні відомості, відшукують на прохання редакцій та окремих журналістів архівні дані та цікаві факти. Не обходяться суто офіційними прес-конференціями та круглими столами. Не очікуючи хвалебних слів, закриваючи очі на деякі неточності чи дошкульні зауваження, яких (сподіваємося, ненавмисно) під час припускаються деякі колеги по перу. Бо саме так, толерантно і надійно, на думку фахівців та інспекторів, виглядає взаємодія – процес такий саме обопільний, як рух назустріч, як дружнє потискання руки.

Сподіваємося, і наш підхід до взаємодії з засобами масової інформації, і наші вибачення будуть прийняті правильно. Прикро думати, що “кепочка” стане приводом для взаємних образ чи професійних непорозумінь.





КОММЕНТАРИИ


олейна195345   2009-11-27 13:54
http://www.grivna.ks.ua/nezakrit_ljuki__vdkrite_pitannja_hersonschi...


http://www.grivna.ks.ua/luchshe_perebdet.htm


кот Матроскин195349   2009-11-27 15:49
корова не наша, а молоко которое она дает наше
так и здеся
вода в колодце принадлежит водоканалу, а люк от колодца теплосетям и сами понимаете в первую очередь встает вопрос кто виноват, а не что делать с колодцами
попросите мчса, чтобы он Вам сливал достоверную инфу, чтобы не было таких казусов
а вообще-то, лапуша, не рвите сердце и нервы, отдохните в салоне - спа-процедурки, пяточки пошкрябайте, педикюр-маникюр ы?! :)


олейна195353   2009-11-27 16:28
:))))))))))
я уже не рву, меня рвёт

Та, что на ушко шептала195360   2009-11-27 16:44
Остапа несло

олейна195363   2009-11-27 16:52
Я б сама писать это не стала. Я бы подумала- длиннг и нецензурно, и сделала выводы - о себе и о людях.

Дали командиры рядовому Алёнке задание: проверить данныке, и, если ошиблись мы неправы и я в статье наврала - извиниться, но так чтобы не гнуться, и чтобы приэтом тонко намекнуть, мол сами вы... неправы и прекращайте в кашу плевать

Та, что на ушко шептала195364   2009-11-27 17:00
Я думаю, что та статья написана в той-же мотивации, что и твоя последняя. Только другим подневольным журналистом. Но война эта выведенного яйца не стоит, потому что без разницы, какой глубины колодец, в любом случае это опасно.
Все будет х-о р-о-ш-о, все будет хорошо,
Все будет хорошо, я это знаю, знаю! (с) мантра

ясмаленькойбуковки195633   2009-12-01 13:58
забей болт и держи кепочку пистолетом... хорошо, что выписалась

олейна195635   2009-12-01 14:02
спс:)))

олейна195714   2009-12-02 16:24
история с продолжением: из газеты позвонили и извинились,что погорячились, что на самом деле никто так обо мне не думает и т.п. Короче, надеются, что "кепочка" не помешает.
Эххххххх, чижало быть великодушной:))))
Мож, это не моё?;)


Оригинал текста - http://teplovoz.com/otstoy/16878.html