тепловозтепловоз.com

выйди за пределы восприятие без границ


В Тамбуре

19:53 griol: так, запам...
21:23 Казлец: ---stenis1...
06:57 00923007101027: Hi Allo...
10:09 Bief: В Медузки ...
20:48 Chinasky: ---pliker ...


В Камментах

01:12 Chinasky к Chinasky: Інколи
23:28 Gurgen к Юрий Тубольцев: Парадоксальные ...
14:14 Сплюшка к Chinasky: Інколи
23:54 Казлец к Чайка: Медведица
00:56 Chinasky к Chinasky: МаНтРа


Вход
ник:
пароль:
Забыли пароль? Регистрация


Отдельные вагоны

Литконкурсы

Спам Басаргина

Багаж

Предложить в Лучшее

Книга ЖиП

...ДИЗМ

Автобан

Вова, пошел нахуй!
Последнее: 2023-06-02 08:30
От Ооо

Спецтамбур для объявлений
Последнее: 2019-09-30 15:38
От Шкалабалав


Сейчас на сайте зарегистрированные:




Наши кнопки
ТЕПЛОВОZ.COM: Восприятие без границ!

Добавь кнопку Тепловоза на свой сайт!

Укр>Рус переводчик

Лента креативов
14 дек 2004 ынн: О жизни и о любви (40)    
14 дек 2004 Маляруша: Зима придет... (15)    
13 дек 2004 Хрен вам: шестая палатка (7)    
-> 13 дек 2004 Маляруша: Екзістенс (13)    
13 дек 2004 ынн: *** (8) ... (1)    
13 дек 2004 Маляруша: Типа "Времена года" (17)    
12 дек 2004 Вэ: Снежно-белая (6)    


КРЕО2004-12-13 : Маляруша : Екзістенс версия для печати печать с комментами

Екзістенс
Майстрам виживання ,“героям”
початку 90-х, їх перемогам і поразкам,
присвячується…
Цікаво бути. Цікаво усамітнюватися.
Перебігає по шибках осінній дощ. Вологе листя блимає від спалахів блискавиці й намагається, притулившись на мить до вікна, зазирнути в вічі. На що воно схоже, це відживаюче листя? Очі? Обличчя? Долоні? Що на хвильку вирізьблюється на склі- темно, тривожно - й лине за вітром? Що стукає, але не увіходить? Цікаво…
Увесь світ рухається, а ти лежиш і просто відчуваєш його пульсоподібні скорочення: грім – спалах – рух – шепіт – стукіт – грім, і все спочатку. Флігель, хай сирий і холодний, але ж прихистив від негоди. Цей флігель доволі дивний. Сірий, як дощовий вечір, він живе власним життям: шурхотить рештками шпалерів, порипує горищем, сумно плаче якимись шпаринками на сльозавих стінах, дзюркотить струмочками іржавого крану. Звідси б для більшої романтики слід було прибрати кран (а втім, що кран – увесь трубопровід!), газову плитку й колонку (все одно не робить), електрику, а натомість скласти пічку чи комин, чи просто якусь штуку з грубкою, купити свічок, “керосинку”. А ще принести б двійко мишенят, запустити цвіркуна, вселити на горище кажанчиків – хай живуть, так краще, відповідніше. А самому, поробивши усі ці корисні справи, лягти б і спочивати, і лежачи дослухатися, як працює дощ, іржаві петлі, протрухлі половиці, мишенята… або цвіркун, якщо буде палати грубочка. Отак от:
-Вечор, я помню, вьюга злилась,
на мутном небе мгла носилась,
луна, как бледное пятно…
Чи ні, краще так:
-Буря мглою небо кроет…
Утім, недавно я дійсно працював, робив корисні справи: перекладав рішуче безконечні, як життя, папери, підписував щось сам, а щось носив на підпис крикливим “начальствам”, обурювався(“де поділася кругла печатка” й “коли тут буде порядок”), телефонував, домовлявся про щось, удавав велике цабе, пив каву, нишпорив по Інтернету, грався “по сітці”, а потім тиснув руки – усім і якомога шанобливіше, хоч це й не допомогло втриматися на роботі - , наостанок пояснював прибиральниці, що на столі у мене чіпати нічого не можна, табу, і йшов додому. Надворі мене чекав вечір, таксі, магазин, квартира і… приватне життя. Потім,коли поменшало грошиків,- тролейбус, а за зупинкою і парканом – флігель… От воно, життя – се ля ві.
Може піти й увімкнути якесь кіно? Бо так лежать і слухають дощ лише рефлексуючі типи, на ґатунок письменників та ідіотів… Ввімкну, сяду, витягну ноги й… по суті, так само дослухатиму дощ, власний живіт, і дикі думки?
Д-да,.. не варт. Правда, можна б і чайку, але… Від перестановки місць доданків сума не змінюється - математика початкових. Зараз би оте страшно веселе, як у початковим, радіо – де ж то, де ж то… Не хочу я чаю. Краще так. Тим більше, злива уже не шепоче, а кричить. Що там кіно, коли гілка, незграбно зібгавши листя в кулак, б’є у вікно. Життя б’є ключем, і все гайковим, і все по голов…
-Бдрз!!! Бдз!!! Дзинь!!!
Оба-на! По-моєму, розбили мені вікно. В прихожці десь чи на кухні? А, по барабану! Напливе зараз калюжа води, з листям, скалками, з моїм рідним хатнім брудом, ще вітер чого-небудь наносить – от і буде що завтра робити, приберу. А то зовсім безробітним став. Х-ха! От і буду зав…
Бдрз!!! Хруп! Хруп-хруп. Голоси?
А, так то мені не гілка шибку виставила? То мені добрі люди гахнули у віко і ходять по хаті? Жит-туха! Зовсім весело! Цікаво, що вони хочуть у мене знайти, ці юні сурки? Хіба піти помогти? А, хай шукають. Сюди вони навряд чи зайдуть. (Тут колись була прибудована душова чи банька, не знаю, а я собі сюди втулив ліжко й утнув спальню з віконечком під стелею, як на зоні. Сарай сараєм.) Тим більше, тут зачинено...Хоча, по правді, флігель колись теж було зачинено, але ці раціональні хлопці знайшли собі вхід… Нічого, пошукають-пошукають, що їм там треба, і знайдуть вихід. Х-ха-ха!..Почекаємо...
Ну, що вони там?.. Обридло чекати… Добре, хай кожен буде займатися своєю справою: вони – лазитимуть, я – спатиму. Шкода, що вони не прийшли раніше – випили б разом: і мені було б менше, і їм веселіше, а так… Хай тільки не дуже тупають, археологи. Завтра розберемось, що ви там відшукали.
Дощ заспокоївся. Вряди-годи зривався краплями з пожмаканого листя, яке зморщеною долонькою ніби намагалося притулити розбиту шибку. На місто сіявся сон.


Голо-совалка
Правила

+2Шедевр! Одно из лучшего здесь!
+1Понравилось
+0.5Что-то есть
0Никак
-0.5Хуже чем никак
-1Отстой
-2Пиздец, уберите эту хуйню с Тепловоза!


! Голосование доступно только авторизованным пользователям






Перейти в профайл, отправить ЛС

Маляруша пишет:

Хатка у лісі
МРІЯ
НЕСКАЗАНЕ
Концепція
М+М
2 сердца 1 часть
ІКОНА
Довіра
Комплекс Електри
Риби, дерева та ін.
ДР
К Дню Независимости чтоль
ПОДАРОК
Моя Сказка
espessially 2 Бас, Alito,Lunita
ЧЕРДАК (финал)
Чердак (часть 4)
ЧЕРДАК (часть 3)
Чердак (часть 2)
ЧЕРДАК (чать 1)
Хамсічка
 
... и еще 39 креативов ...



Маляруша отстаивает:

ОСТАННІЙ НЕГАТИВ
ОТЧЕГО БЫВАЕТ ГРУСТНО
школа юного ученого
*
КЛЕПСИДРА
ПРИЕЗЖАЕТ…
Эго-измы (Ч.1)
Загадай желание
:(
ПРОСТО ТРУДНЫЙ ДЕНЁК
* * *
Sunrise in your eyes...
Проповедники (натурные съемки)



КОММЕНТАРИИ


 Иван Тварин  1   (26391)     2004-12-13 17:08
Автору рекомендую смотреть телевизор, а не дождь: психика будет здоровее. Опять же и кино могут показать.
Хуета, короче. Собрание осенних штампов.

 Казлец  2   (26453)     2004-12-14 00:35
Не читал, не владею. Но очень понравилось расположение буковок на экране. Аффтар! Падскажи какой-нибудь он-лайновый переводчик?

 Маляруша  3   (26460)     2004-12-14 08:22
*казлец,
советую чай "За динамо", он даже маму бодрить. Тем более способствует восприятию иноязычного текста.
** Тварин, в интимной жизни с такими Х-запросами и таким Х-ФАКтором могут быть проблемы с удовлетворенностью. Ты ж вроде не тупой. Так зачем путать Божий дар с яичницей, и автора с его героем?
По поводу чем лучше заниматься: я не дождик смотрю, и не телек, а слушаю слезные исповеди мужиков, которые пытаются оправдать свой путь неудачника.

 стрелочник  4   (26498)     2004-12-14 17:21
понял токо что дождик успокоился. и это вставляет не по-децки. очень-очень рад за вас.

 Казлец  5   (26499)     2004-12-14 17:23
Звідси б для більшої романтики слід було прибрати кран (а втім, що кран – увесь трубопровід!), газову плитку й колонку (с)

А чё там про газовую трубу? Ну-ка ну-ка, руки прочь!!! 8)))

 Иван Тварин  6   (26804)     2004-12-18 16:10
*Маляруша
Картина Маслова:
"Мужики плачут в коленки автору на фоне осеннего пейзажа".

 Маляруша  7   (26876)     2004-12-20 12:21
вань, ты пытаешься меня обломать? "Оставь надежду, всяк сюда входящий"(Данте) И не такие пытались.Ну любят мужики мне плакать, и что?
Хочешь говорить - говори по существу.
А по поводу мужиков - что тебя смущает? Хочешь - и ты поплачь. Я иногда добрая

 Мне впадло было писать мое имя  8   (29916)     2005-01-31 20:27
* Маляруше
Долго не мог отделаться от чувства, что твои украиноязычные креативы как-то не так читаются. Наконец-то понял, что «не то» в твоих текстах. Очевидно, ты пишешь на том языке [украинском], на котором не разговариваешь, хотя и хорошо знаешь.
Поэтому поводу вдруг вспомнил, что мне рассказывали много раз, что когда англичане или американцы слышат английский наших людей, то очень удивляются, как мы правильно разговариваем, и даже дело не в грамматике, а именно в стиле, языковой насыщенности и непривычных, хотя и правильных для них конструкциях.
Вот и получается, что у тебя уж слишком хороший язык, так хорош, что непривычно (трудно?) читать. хотя должен признаться, укр худ лит не часто читаю, больше – документы. То бишь дело может быть и во мне. В общем, даже и не знаю, зачем я это пишу.
Неверное, тут я должен сделать какой-то вывод, но делать этого не стану. Думаю, что если ты поняла, о чем я хотел сказать, то сделаешь его сама.

P/S/ Поэзии твоей это почти не касается, писал относительно прозы. (Там это ярче проявляется!)
P/P/S/ И все таки пришел к своему выводу. Для того, чтобы действительно знать язык, а тем более, если сочиняешь на нем, не достаточно владеть только литературным, а еще необходимо владеть разговорным языком.
P/P/P/S крео понравилось!

 Sambuca  9   (29917)     2005-01-31 20:29
Мне впадло было писать мое имя - это был я Самбука. автозаполнение куда-то пропало

 Маляруша  10   (29961)     2005-02-01 10:47
Sambuca, ты прав и не прав: я пишу на том украинском, на котором разговариваю только я . Раньше - только я и мой парень... бывший недавно моим (((((((((((((((((((((((((((((((((((((( и ещё пару друзей и знакомых с культурно-историческим прошлым.
Вообще с мовой всеобщая проблема: слишком далеко отстоят друг от друга лит. норма и разговорные варианты. И слишком каждый жаждет признать нормативным именно свой "укр. базарчик". Такое ощущение,что мы постоянно выпендриваемся джруг перед другом, кто из нас больший хохол и патриот. А на самом деле никто не совершенен (((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Вот .
Короче, моя мова - мова на которой я говорю и 50/50 думаю. На ней и пишу. Но она не литературная, хотя все слова украинские, и не разговорная - слишком узок круг, который так говорит ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
З.Ы. Эх, растравил ты мне душу, друг...

 саша  11   (69036)     2006-02-02 21:07
слушай ты, тварин, ты в натуре тварь ты хоть для разнообазия попытайся найти хорошее вечное доброе хоть гдето и в чём-то. читал до х..., твоих коментов.....
Маляруша, Вы царь

 Шандрук  12   (69042)     2006-02-02 21:47
ні, - цариця)

 олейна  13   (149847)     2009-01-21 16:21
Ох и комменты!!! 69036 69042
цариця... Смажена птиця...



НУ ЧТО?

Отправлять сюда комменты разрешено только зарегистрированным пользователям


ник:
пароль:
Забыли пароль? Регистрация
Вход для Машиниста Tепловоза
©2000-2015 ТЕПЛОВОZ.COM