тепловозтепловоз.com

выйди за пределы восприятие без границ


В Тамбуре

19:53 griol: так, запам...
21:23 Казлец: ---stenis1...
10:09 Bief: В Медузки ...
20:48 Chinasky: ---pliker ...
09:41 wdr: ---Chinask...


В Камментах

01:12 Chinasky к Chinasky: Інколи
23:28 Gurgen к Юрий Тубольцев: Парадоксальные ...
14:14 Сплюшка к Chinasky: Інколи
23:54 Казлец к Чайка: Медведица
00:56 Chinasky к Chinasky: МаНтРа


Вход
ник:
пароль:
Забыли пароль? Регистрация


Отдельные вагоны

Литконкурсы

Спам Басаргина

Багаж

Предложить в Лучшее

Книга ЖиП

...ДИЗМ

Автобан

Вова, пошел нахуй!
Последнее: 2023-06-02 08:30
От Ооо

Спецтамбур для объявлений
Последнее: 2019-09-30 15:38
От Шкалабалав


Сейчас на сайте зарегистрированные:




Наши кнопки
ТЕПЛОВОZ.COM: Восприятие без границ!

Добавь кнопку Тепловоза на свой сайт!

Укр>Рус переводчик

Лента креативов
8 янв 2011 Абрам Хоррор: Либретто (15) +0.8 (8)    
8 янв 2011 sandal: Не ум (15) +0.96 (14)    
7 янв 2011 [Имя было скрыто] БТ: стансы (7) +0.55 (13)    
-> 7 янв 2011 Ivan Kulinski: обережно, двері відчиняються (11) ... (5)    
6 янв 2011 Мосей: Каин, дай листовки! (14) ... (6)    
5 янв 2011 [Имя было скрыто] букоffская: сапоги (14)(9)    
5 янв 2011 олейна: детское-советское (25) +1 (17)    


КРЕО2011-01-07 : Ivan Kulinski : обережно, двері відчиняються версия для печати печать с комментами

обережно, двері відчиняються

привіт. я стільки усього хочу тобі сказати, що, напевно, не вистачить ні життя, ні пам’яті на комп’ютері, щоби вмістити такий файл. та й мені, як і тобі, набагато цікавіше зайнятися чимось іншим, ніж розмови про життя. наприклад, життям. тож я навмисно зіб’юся на коротеньку передмову.
поїхали. ти сідаєш у метро. «обережно, двері зачиняються» — повідомляють з-під стелі. двері зачиняються і дві-три хвилини можна споглядати лише напис «не притулятися», за яким нерівними темними смугами минають всілякі підземні комунікації. дивись лише на нього. білі літери, темні смуги. білі літери. темні смуги. не притулятися. а потім притулись лобом до білих літер. відчуваєш? холод скла? ні, стоп. відчуй вібрацію потягу. він тремтить. він теж прислухається до тебе. чуєш? «обережно, двері відчиняються».
це не допис про кровоносну систему міста, як одразу заявив би який-небудь постмодерніст. також це не допис про метро, незважаючи на назви оповідок-станцій. це не оповідки про мене. не автобіографічні в тому сенсі, що події, які я буду тут описувати, мало важать як віхи моєї власної історії. це спроба скоротати час на доїзд від однієї події життя до іншої. значна частина городян проводить у метро щодня мінімум по годині. більшість нудьгують. я зазвичай читаю або слухаю музику. іноді — пригадую події, що відбувалися зі мною, а тепер ховаються за назвами — святошин, нивки, берестейська… незла втіха. подібно до задумування над написами, що ними рясніє це підземне царство, цей зоопарк із пасажирами в якості тваринок і вагонами-клітками.
коли щось іде не так, я читаю написи навпаки. коли все іде не так, я читаю написи навпаки. коли все іде так, як має бути, я читаю написи навпаки. іноді вдається написати власні написи. вкрай рідко. я взагалі досить мало пишу, можу тижнями не торкатися клавіатури, це непогані тижні мого життя, до речі. а потім пробую зібрати власні написи і написи, прочитані мною навпаки, докупи.
найголовніше у моїй писанині — знання, що двері відчиняться, обов’язково відчиняться рано чи пізно.
або — що вони відчинені завжди.
це вже як тобі завгодно.


академмістечко

станція собак. чому? я живу у передмісті, поблизу варшавської траси, й іноді, запізнюючись на усі електрички і маршрутки, ловлю на академці попутну машину. час дії — по дванадцятій ночі, о такій порі у переходах кінцевої лишаються лише охоронці, випадкові таксисти, що забігають сюди до кавових автоматів по чашечку дешевого таксистського безсоння і — за жовтою лінією зони метрополітену, намальованою на брудній гранітовій підлозі — бездомні пси. вони сплять просто на сходах, власне, практично на кожній сходинці, на дбайливо постелених охоронцями картонних коробках. їх багато. сіренькі, чорняві, руді й чепрачні. обгорнулися хвостами. поклали голови на лапи й без особливого інтересу проводжають тебе поглядом. інколи хочеться лежати поруч з ними. це якщо багато випити або коли раптово дуже сумно. втім, ці стани у мене часто збігаються.
пам’ятаю, як одного разу о пів на першу на академмістечку мені конче потрібно було випити пива. про сум ти, мабуть, вже зрозумів. мені було до біса сумно. тоскно, тужливо, стрьомно, непевно, неспокійно. хріново, коротше. і от уяви собі. ти, сумний та невеселий, шукаєш своє пиво. малееньку таку пляшечку. скажімо, стелли. я давно помітив, що стелла добре йде після півночі. щодо марок пива у мене є ціла система. якщо тобі цікаво: бердичівське, наприклад, гарно пити після робочого дня, якщо у тебе є робочий день і у тому дні десь недалечко є кіоск із малопопулярним бердичівським. справжня хмелева гіркота з тонким квітковим присмаком. втома й радість. жигулівським і зібертом гарно навантажуватися з самісінького початку суботнього ранку. вони рідкі і прозорі, як вранішнє повітря і похмільні думки у твоїй голові. авторське першої приватної броварні — після обіду. пообіднє філософствування. а стелла — це уночі. солодкавість темряви. тільки коли не дуже холодно. в дубак теорія не працює: до пива додається горілка, що унеможливлює дослідження смаково-чуттєвих паралелей.
але щось я захопився. трактат про алкоголь, сподіваюся, ще встигну написати трохи згодом, а зараз повернімося до метро. значить, ніч, метро академмістечко, ти, сумний та невеселий і омріяна стелла. якої тут уночі у ті бідацькі часи годі було дошукуватися. кіоски зачинялися об одинадцятій, магазинів ще не було. а тут ще твоя дівчина. вона вважає, що тобі вже досить. жінки майже завжди уважають, що тобі досить. може, це одна з форм ревнощів. у всякому разі, вона ходить за тобою від одного зачиненого кіоску до іншого і намагається втовкти у твою хмільну засмучену голову, що ти — зовсім не сумний та невеселий поет, а довбаний алкаганище, і у голові твоїй — не скорбота світова, а порожнеча й дурощі. — чорт забирай тебе і твоє пиво! — аргументує вона цю вочевидь нежиттєздатну концепцію. й раптом підбігає до автобусної зупинки, видобуває з-під лавки недопиту кимось пляшку соборного і тикає нею тобі у мармизу. — пий, алканавт, чорти б тебе смолою напували! — ах ти ж сука! — відповідаєш ти. і спускаєшся повз собак до кавових автоматів, оточених охоронцями і таксистами. і п’єш каву. і тобі хочеться здохнути. а собакам — ні.


житомирська

за десять хвилин швидкої ходи від метро житомирська колись жила людина, завдяки якій я полюбив літературу і алкоголь. власне, не алкоголь як такий, а естетику пиття. звуть її ольгою едуардівною, вона красива і розумна, в сенсі, вона найкрасивіша із жінок за сорок, яких я бачив і найрозумніша із жінок з докторською ступінню, з якими розмовляв. до речі, слово «ступінню» ворд підкреслює і пропонує «отупінню».
я почав писати років у п’ятнадцять. вірші, назвімо це віршами, добре. не казати ж тобі, що це були не вірші, а йобаний стидіще. але писати мені вочевидь сподобалося. у мене навіть були три постійних читачі. в принципі, цілком достатньо для письменника. цими героїчними людьми були моя мама, друг дитинства вадім і доктор ольга едуардівна. мама, певно, як усі батьки, мала на мою писанину якісь далекоглядні плани. вадім був категоричний. — графоманське гівно! — казав він зазвичай. я не ображався. я був свідомий його критичної некомпетентності. моїм критиком була ольга едуардівна. постійний критик у п’ятнадцять років, уяви собі. — у тебе оригінальні рими, — здалеку починала вона, — це дуже незвично для твого віку. але, можливо, потрібно розширити коло тем… мені вже зле від твоїх описів дівчат і любовних страждань. прочитай оце й оте во. і осьо це прочитай.
розмови частіше за все проходили під час розпиття напівсухого. я одночасно вчився писати й пити. разом на той вік це означало: мислити.


святошин

приміські електропотяги, бабці, що торгують картоплею, молоком, салом та іншими украй необхідними у підземному переході речами, завжди доважуючи покупки старечою журбою у очах. валютні кидайли біля обмінного пункту зі здоровенною табличкою «не міняйте гроші на руках!», прибазарні бари із хрипкими музичними автоматами і яскравогубими цьорами, авіа- і тракторний заводи з усім їхнім населенням. на святошині ніколи не буває безлюдно. навіть глупої ночі тут можна знайти будь-що, потрібне для життя або смерті і того, з ким це будь-що можна спожити.
про святошин можна писати багато. неосвячене сакральне місце київського культурного життя, святошин — зупинка на декілька цигарок перед моєю мандрівкою у ірпінський будинок творчості письменників, що змінила моє життя, подібно до пастернаківського. місцина, гуляючи якою, здається: он той бомжик, що солодко задрімав під вербою, можливо — перевтілений хлєбніков, й сниться йому марія качинська, а не машка-касирша із сільпо. от зараз він прокинеться й подумає щось на кшталт: «в семье цветов и вы не лишни!»
святошин — плотик із існуваннями і небуттями на спині, нашвидкуруч збитий із ящиків, викинутих базарувальниками. щоразу я відчуваю це аж настільки, що стає трохи моторошно лишати тут ще декілька десятків своїх слідів.
я не розповім тобі про всі рази, коли, стоячи на платформі святошина, мені хотілося вголос кричати від щастя або від болю. не розповім про те, як одна дівчина, що їхала звідси до вокзальної, усенькі п’ять станцій не відривала погляду від моїх очей. ось усе, що тобі знадобиться, аби зрозуміти, що це за місце: одного разу місцевий менестрель зміняв гітару на саксофон. він грав, відвернувшись від перехожих слухачів до стіни, обкладеної брудно-пісочними кахлями. я слухав його до пізньої ночі і (тільки між нами, щоб нікому-нікому), заховавши очі під темними окулярами, плакав.
наступного дня менестрель знову буденно бринькав дешевими нейлоновими струнами.

Отправлено в 20:08. Редактировалось в 20:11.



Голо-совалка
Правила

+2Шедевр! Одно из лучшего здесь!
+1Понравилось
+0.5Что-то есть
0Никак
-0.5Хуже чем никак
-1Отстой
-2Пиздец, уберите эту хуйню с Тепловоза!
Средняя оценка крео: . . .
Проголосовавших: 5

! Голосование доступно только авторизованным пользователям






Перейти в профайл, отправить ЛС

Ivan Kulinski пишет:

щоденник людини
Маленький принц повернувся додому
Здохни й живи
ідіть ви (до дня незалежності)
нло в дорогу
біографія. епос учасників та гостей презентації у "дивані"
вітер в соснах
портато
пам’ять
ранок
ти будеш
Е40
«троянда, відквітнувши, увічнена назвою, лишивши довіку оголене ймення»*
виріст
література, яку ми пережили
любко, налий усім моїм друзям
коментар
ч. буковскі. смерть мухи у траві на маріпоза авеню (переклад)
світлечці
тільки б
кутній столик біля вікна
 
... и еще 202 (!!!) креативов ...



Ivan Kulinski отстаивает:

Свобода
Карл и Клара, или Страшная Сказка о Яйцах и Любви
роумінґ
троє
перший робочий день
Письменность
Постскриптум
Коротке пояснення до моїх віршів



КОММЕНТАРИИ


 олейна  1   (225405)     2011-01-07 20:42
ще вернуся

 Ivan Kulinski  2   (225406)     2011-01-07 20:50
---олейна 1
у київське метро?

 олейна  3   (225407)     2011-01-07 21:11
---Ivan Kulinski 2
юмарыст
дочитаю-дочту

 Nonhuman-girl  4   (225408)     2011-01-07 21:33
рановато для мэмуарофф

 Yuta  5   (225430)     2011-01-08 09:13
+2
дуже сподобалось

зи. "вона вважає, що тобі вже досить. жінки майже завжди уважають, що тобі досить..."гиги

я, мабуть, нестандартна. бррр...зневажаю тих, хто так каже...

 олейна  6   (225432)     2011-01-08 09:45
знаєш, якби із пункта А в пункт Б назустріч один одному рушили Тургєнєв і Міллер якби вони, попри час і відстань зустрілися б у центрі Європи - Київськму метро, якби вони сіли поряд із соаками і заспівали "Утро туманноє утро сєдоє", отоді б ти склав їм гідну компанію
+0,5

читала з інтересом, але без задоволення
щасти

 Вадиm  7   (225470)     2011-01-08 19:57
Интересно сколько надо было выпить, что тебя так развезло и ты даже до нивок не доехал?) Впрочем можно было и на житомирской выйти уже) Есть очень короткий промежуток времени после выпивания литрухи пива или водки в который надо уложится чтобы оценить сие творение по достоинству. Ибо когда он позади, все это выглядит весьма тягомотно.
ЗЫ Святошино рулит

 Yuta  8   (225489)     2011-01-09 22:54
---Вадиm 7
на нивках ничего интересного
я те кричу. заметь, даже не экскурсовод
гопота шарится...
не с кого образы писать!
гы

 Ivan Kulinski  9   (225563)     2011-01-11 00:53
---Вадиm 7
---Yuta 8
[Креатив: Ivan Kulinski: нивки — шулявська]

 Yuta  10   (225617)     2011-01-11 23:32
---Ivan Kulinski 9
Гы. Забираю свои слова обратно. Не знаю я, оказывается, местных достопримечательностей))
Скажу даже больше: если бы я, например, никогда не бывала в Киеве раньше, то, прочитав сие произведение-экскурс, посетила бы его незамедлительно.

 Ivan Kulinski  11   (225619)     2011-01-12 00:53
---Yuta 10
благодарствую и обязуюсь :)



НУ ЧТО?

Отправлять сюда комменты разрешено только зарегистрированным пользователям


ник:
пароль:
Забыли пароль? Регистрация
Вход для Машиниста Tепловоза
©2000-2015 ТЕПЛОВОZ.COM