тепловозтепловоз.com

выйди за пределы восприятие без границ


В Тамбуре

19:53 griol: так, запам...
21:23 Казлец: ---stenis1...
10:09 Bief: В Медузки ...
20:48 Chinasky: ---pliker ...
09:41 wdr: ---Chinask...


В Камментах

01:12 Chinasky к Chinasky: Інколи
23:28 Gurgen к Юрий Тубольцев: Парадоксальные ...
14:14 Сплюшка к Chinasky: Інколи
23:54 Казлец к Чайка: Медведица
00:56 Chinasky к Chinasky: МаНтРа


Вход
ник:
пароль:
Забыли пароль? Регистрация


Отдельные вагоны

Литконкурсы

Спам Басаргина

Багаж

Предложить в Лучшее

Книга ЖиП

...ДИЗМ

Автобан

Вова, пошел нахуй!
Последнее: 2023-06-02 08:30
От Ооо

Спецтамбур для объявлений
Последнее: 2019-09-30 15:38
От Шкалабалав


Сейчас на сайте зарегистрированные:




Наши кнопки
ТЕПЛОВОZ.COM: Восприятие без границ!

Добавь кнопку Тепловоза на свой сайт!

Укр>Рус переводчик

Лента креативов
22 дек 2008 Намнаплеватьштейн: Блеск (18) +0.5 (12)    
22 дек 2008 Абрам Хоррор: Апофеоз (27) +1 (8)    
22 дек 2008 хочу быть трямом: Зимние зарисовки (11) +0.29 (7)    
-> 21 дек 2008 олейна: ДУСЬКА (24) +0.5 (8)    
21 дек 2008 Noggano: Депрессивный олдскул (16) ... (5)    
21 дек 2008 Тереза Славович: Поль Верлен Калейдоскоп (13) ... (3)    
21 дек 2008 Зашнурованый Мозг: Хулиганское (3) ... (3)    


КРЕО2008-12-21 : олейна : ДУСЬКА версия для печати печать с комментами

Скуйовджений Сашка в кумедних трусах пройшов повз мене на кухню. Він мовчки запалив газ, прикурив од нього цигарчину і замислився. Аж поставивши на вогонь турку, нарешті помітив мене і похмуро спитав:
- Каву будеш?
- Умгу, - кивнула я. – Чого не спите?
- Спимо. Вона – спить, - хмикнув він. – А тут хіба спатимеш – під акомпанемент? – й махнув рукою в напрямку «Хррр-хр, хррр-хр», яке ритмічно долинало з їх спальні.

Я теж була розбуджена тим невпинним храпом годину тому й утекла від нього на кухню – мити вчорашній посуд. А зараз дивилась на Саньчині муки й потай думала, осміхаючись: не існує твердих гарантій, що твоя тендітна Дюймовочка з роками не почне хропти, як старий солдат. Цікаво, до речі, чи я теж отак хропу уві сні? Треба хоч би заради експерименту поновити практику співжиття хоч би з ким. Ну, аби одного разу вночі дізнатися «усю правду», коли тебе спочатку обережно, а потім роздратовано штовхнуть під бік: не хропи, спати заважаєш. А проте, проте…

- Сань, а ти не хропеш. Чи ти – ідеальний?
- Думаєш, це - Інга? - тепер усміхнувся Сашка. – То наша Дуся клишонога... О, кава!
Поки він розливав по чашках міцну каву, до якої нащось додавав завжди імбир і чорний перець, я виразно собі уявила, як богатирськи хропе у темряві на своїй кушетці, охороняючи сон господарки, маленька потвора – плямистий бульдог Дуся. Саша й Інга завели собі це чудовисько з директорським виразом на пиці вже давно, а я ніяк до цього не звикну. Та й не дивно: ми бачимось останнім часом десь тричі на рік і «з приводу». Мій happy birthday вони зазвичай пропускають – оксамитовий сезон, море – тож просто дзвонять, вітають, а подарунок віддають при нагоді - коли я приходжу вітати їх з днем народження чи, як зараз, із річницею весілля. Тож нема коли звикати.

- Бери, по-моєму, кава вдалася. Пахне! - Сашка як дитина примружив очі й відсьорбнув.
- Смачно… Як же ти спатимеш після кави?
- Спати? Четверта година! Скоро ця тварюка прокинеться – я піду її вигулювати. Повернуся – в душ, перевдягнуся - і на роботу.
- Хай вигуляє Інга. Або я – у мене вихідний. Іди відпочивай.
- Ет!

Він знову спохмурнів. Я подумала вкотре про сьому річницю їх подружнього життя. І нетактовно спитала на правах друга сім’ї:
- Чого ви не зробите собі дитинки? Клопоту не більше, аніж з Дуською. У мене була б чарівна хрещениця чи хрещений. Га? Не хочете?

Саша повільно і смачно ковтнув, сумно і спокійно подивився на мене:
- Чи повіриш? Я не знаю. Якось так склалося… Нема й нема. А поговорити… Раптом вона … ну, не може? Я, вроді того, тишком перевірявся: начеб, все О’К. От так… Хай вона не переживає. Хай хоч Дуська буде у неї… Перетерпимо…

Ввічливий Саня, примхлива Інга… У них все так непросто… Це я з’ясовую стосунки межово відверто, швидко й просто – «хрусь – и пополам!». Інтимна хірургія… Життя й так складне – то комічне, то трагічне. Мені нема коли і не дуже хочеться розводити власні драми з прелюдіями. Тим більше, що побутова драматургія втомлює й виснажує більше, ніж найнеприємніші події. Он, глянути на Саньку. Флегматичний, врівноважений, завжди м’яко дотепний – яке у нього може бути «хрусь»?… А у аристократки Інги тим більше – тільки «щип-кусь». Життя без радикальних заходів – «як склалося» і без «поговорити»…

Десь за півроку, ревучи як базарна баба, несподівано, зранку зателефонувала Інга.
- Приїдь… Поможеш? Ми… Я… Меблі вже перевезли… А так, дрібнички, одяг… Все губиться, все сиплеться… А завтра уже людям цей… цей… Сашка ключ передасть. Ти мені дуже потрібна, Анєчко. Я …Я не можу!… Я не видержу! Не кидай хоч ти!
- Інго, я тебе не розумію. Які люди? Які ключі? Ви переїжджаєте?
- Аню! Хіба ти не знаєш? Санька, ти його все хвалила, а він… Він же нелюд, Аню, нелюд! Він вдарив Дусю! Я йому висказала… Це ж – садизм, прихована манія! Хіба можна так – тварину? Яка тобі не може протистояти! Яка нічого не заподіяла! З такою ненавистю! Ти не бачила, не розумієш, а я… Мені страшно! З ким я живу? Таке лице…
- І що? – почала я дратуватись.
- Ми розлучаємося, Анєчко!
- Що-о? Нащо то тобі? Ти геть здуріла? Через ту потвору – вигнала мужа? І-інго…
- Ань, він сам!… - спочатку закричала, а потім раптом зашепотіла Інга. - Сам мене кинув, уявляєш? Я йому про Дусю, а він… він глянув, хряснув дверима - і не ночував! Подав заяву і сказав, що, навіть як я відмовлюсь, він зі мною більше не жи-итиме-е-е…
Інга захлиналася від сліз. Я заговорила щось непотрібне й заспокійливе. Думки стрибали і розповзалися: якийсь ідіотизм, цього не може бути, просто не може!
- Ще все буде добре, Інго, ви помиритеся. Він повернеться.
- Куди?! Ми уже – розлучилися! Він уже – розміняв квартиру! Він і бабище якесь завів – труси як палатка, на весь балкон, корова!.. А я вагітна, Аню … Від нього…
- Санька знає?
- Ні. Приїзди. Бувай, - і нервово кинула трубку.

Я прибігла майже вчасно. У дворі вже стояло 2 вантажівки. Тоненька як і раніше, Інга безпорадно тупцяла сюди й туди з клунком, з якого насправді сіялися то капелюшки, то, вибачайте, білизна. Трагікомічне видовище вибивало з рівноваги незворушних водіїв, що перемовлялися і курили. Саня, ледь кивнувши мені, спускався вниз по сходах із якимись забулдижками, напружено тягнучи шафу.
- Що допомогти? – спитала я Інгу.
Вона, не мигаючи, дивилася в спину Сашка:
- Там, в квартирі, вже запаковане, - і, рушивши до машини, зупинилася напівдороги.
Я сама пішла нагору – хотіла допомогти, тож вперед! Відчинивши двері до квартири, сахнулася - мені на зустріч, виваливши язика й розчепіривши лапи, виїхала по паркету й почвалала сходами вниз Дуська. Клац-клац, хрр-хррр…

- Засуджуєш мене? – прослизнув повз мене досередини Сашка.
- Просто не розумію. Не ро-зу-мію.
Загупали кроки його помічників - розмова увірвалася. Зі спорожнілої квартири до Саньчиної машини вже винесли шафу, стіл зі стільцями, тумбочку. Тепер до них мав приєднатися диван. Решту – «стінки», ліжко й крісла, кухню й техніку ще вчора перевезли до нового помешкання Інги. Сьогодні ж вона мала забрати останні тюки з речами, книги, діжі з квітами, посуд, обережно спакований по ящиках. Один з них я й потягла до машини.

- Що він? Виправдовувався? Говорили? – схилилася до мене з кузова Інга, допомагаючи розташувати ящик. – Дякую. Ну як?
- Ні, - збрехала я. – Привітався і все. Соромиться.
- Соромиться він! – пхикнула вона і несподівано перейшла на вереск. - Ти ж у нас – друг сім’ї і совість людства. Перед тобою йому – соромно! А мене йому не жаль! Дусі – йому не жаль! Нас він – не соромиться!
Сашка перечепився, і, не озираючись, зник у під’їзді, проте озирнулися водії й знизу, почувши своє ім’я, заскавуліла Дуська.
- Закинути її до тебе? – спитала я, стрімко загрібаючи тварину обіруч. – Ні? То я побіжу по речі – водії оно нервуються. «Врємя - дєньги». Не накручуй себе, - і втекла.

- Треба з цим закінчувати! – врізався в мене Санька на вході в під’їзд. – Ми зноситимем униз її речі – ти закидатимеш їй у машину. Так буде швидше. Хай уже їде. Я більше не можу. Там її зустрінуть батьки, облаштуються, наплачуться. З мене досить.
- Невже? Ну, давай, раціоналізаторе.
Я вихопила в нього з рук наступний ящик і змушена була повернутися до Інги. Та плакала за фікусами і не зважала вже ні на кого. Слідом за вузлами і ящиком, я вкинула все ж таки й Дуську – хай розрадять одна одну, дві самотні дамочки.

Ми погрузилися. Врешті оговтавшись, Інга кинула наостанок:
- Я облаштуюсь – і тобі подзвоню. Ти не кажи йому нічого. Дитини не буде - вирішено. Мені від нього - нічого не треба! Дякую, що прийшла, – і поїхала на тряській вантажівці, здіймаючи пилюку.
- Ну, винуватиш мене? – опинився поряд Саня.
- Саш, то - не моє собаче діло. Це – ваші справи… Що тобі ще допомогти?
- Та я вже… все. Закуриш? Хм, забув, що ти не палиш, вибач…
- Пусте.
- Слухай, у тебе є час? Ти сьогодні ніде не поспішаєш?
- А що? - мої брови мимохіть поповзли угору.
- Знаєш, незручно прохати, але… Ти можеш подарувати десь з півгодинки-годинку?
- Тобі? Ет! Нащо?
- Мені – не вийде, - невесело осміхнувся він. - Треба передати господарям нової квартири ключі. Вони вже мають от-от бути. А мені подзвонила… Подзвонили… Там, одні люди. Мені треба їхати. Кров з носу, розумієш? То передаси?
- Добре. Ти їх попередиш? Як їх звати?
- Умгу. Іван Аркадійович і Зінаїда, Зінаїда… А Бог її!
- Ясно, стане й Аркадійовича. Ще одне: як за годину їх не буде – піду додому. Згода?
- Ти – диво, Анько, дякую! Ось їх мобільні. Я їм теж скажу. Але це такі серйозні люди –будуть тик-в-тик… Я поїду? Не винувать мене. Ти нічого не знаєш. Добре?
- Сань, це – не моє діло. Їдь уже. Побачимось.
- Ще раз дякую. Бувай. – махнув він і застрибнув до машини. - Поїхали, мужики!
- Бувай, - махнула я ще одній вантажівці вслід.

І піднялася сходами до зачиненої квартири Саньки й Інги. Заходити досередини не хотілося – чужа пустка така страшна. Стільки спогадів. Тож я підклала на поріг пакет, сіла й замислилася. Колись, заробивши на житло, п’яний Санька вносив сюди Інгу на руках. Вона верещала й сміялася. Після «громадянського шлюбу» у студентському гуртожитку – справжня родина і справжній дім. Ми бігли слідом за ними з кількома пакунками і пакетами, раділи і вірили у їх вічне кохання і просте людське щастя…
Життя…

Знизу почулися кроки й сопіння. Я отямилася. Нові мешканці, вочевидь, не просто серйозні – вони літні люди: з задишкою, аритмією і артритами. Я підвелася, обсмикнула одяг і, зробивши приязне лице, зробила крок до них.

Назустріч мені сходами поверталась до покиненого дому забута усіма Дуська. Сопла і капала слиною.


Голо-совалка
Правила

+2Шедевр! Одно из лучшего здесь!
+1Понравилось
+0.5Что-то есть
0Никак
-0.5Хуже чем никак
-1Отстой
-2Пиздец, уберите эту хуйню с Тепловоза!
Средняя оценка крео: +0.5
Проголосовавших: 8

! Голосование доступно только авторизованным пользователям






Перейти в профайл, отправить ЛС

олейна пишет:

Пора прощаться
Білі ведмеді
питання до них та до нас
Я не знаю...
Пишеться (денникове)
не лучшие стихи не от хорошей жизни
війна і мир
Та правота
2
щось щезне
невыносимая легкость бытия (с)
черепаховое
як мені бути
НАВІД-ЛІТ
не поріжся без мене
повертатися
мурашине щастя
Бачити, знати, вірити
Дід Федір (все)
Спільні хвилини
КОРОЛЕВСКИЙ СУД
 
... и еще 183 (!!!) креативов ...



олейна отстаивает:

усталая песенка
іхтіандрості
Kravdiy, прости или Спецом для продавщицы индульгенций
Минимально-довольнаЯ (песня)
внутренние процессы
прокламация
фтопке
опус №
незалік
Шютка ли сказать
С пляжа Боливуд
лирика-уёгурты
противоречия
журлива ретроманія
крайзерова соната
утренняя готовность №1
Чего я хочу или Что я могу
Взаємодія – процес взаємний
бисерок
(три зірочки)
ВЕСЕЛАЯ ЖЕНСКАЯ ПЕСЕНКА
 
... и еще 1 отстоев ...




КОММЕНТАРИИ


 Chinasky  1   (147879)     2008-12-21 22:59
арiгато +1.5 i без коментарiв.

 олейна  2   (147904)     2008-12-22 08:19
плиззз

 loffofora  3   (147948)     2008-12-22 13:47
од нього цигарчину (каряво)
А зараз дивилась (лась... це минулий час а ти зараз і в минулому хз- дивлюся)
потай думала, осміхаючись (це за мої клуби болі (бо не одної - болю) а різних - болей тобіш -болі) украенцібля нєє укри))

хропти (хропіти) хоча може в селах на східній україні так і говорять (хропу- ето воше писец... - хроплю (хропеш дааааааа тобто якщо багато людей хроплять то в тебе вони хропешимуть))))ы буква там ыыыыы
«усю правду» - спасає що так - всю
кушетці - виключно українське слово)))
діжі - ххз є слово діжка. а діжі??? ще й з квітами
спакований по - може упакований в?
нащось додавав - ??? це як?
спохмурнів - без коментарів
вроді - б / к
Я не видержу - чиста українка)))
глянув, хряснув дверима - і не ночував! і квартиру розміняв - гіперскоро))) і це в телефонній розмові
незворушних водіїв, що перемовлялися і курили. - незнаю як це курити і не
поворухнутись,
Сашка перечепився... ахуеть - є слово зашпортався
зноситимем униз - перл... а кого "снашать будем"
у тебе є час? - якось не стильно)))

Слідом за вузлами і ящиком, я вкинула все ж таки й Дуську – хай розрадять одна одну, дві самотні дамочки. /Назустріч мені сходами поверталась до покиненого дому забута усіма Дуська.

(тобто дуська зїбалась з машини відкрила двері викликала ліфт собі чи просто вернулась по сходах до дому)

Так я устал((( ето тока 50% от замечаний
поехали дальше
смисл?
собака хропла он ее упиздил и Ингу упиздил и себалься...
и что? нахуй нам описи знакомих?
где измена? какието отношения, мораль
нихуя нету.
Если б мне девушка сказала что уходит потомушто я упиздил собаку то я б привязал ее к стулу и перегрыз етой собаке горло а потом дал срача и послал нахуй "за искренность"!

Ти ето в маршрутке писала?

если задача была раздражать читателя - то ето тебе удалось
У макса с ево гандонами появился конкурент.
- 2 и неибет

и дело не в том что у меня сегодня нет настроения...

почитаю когото ещео - ща появиться...





 олейна  4   (147954)     2008-12-22 14:49
Я писала не літературною мовою, а розмовною. до речі, прозу так і пишу. Бо відчуття часу та кола спілкування твоїх героїв неможливо створити,якщо вони говоритимуть за словником Грінченка. А в просторіччях легко сполучаються минулі-майбутні часи

 Bief  5   (147955)     2008-12-22 14:58
147954
цілком погоджуюсь з коментарем, але
мова крео також чужа мені, навпаки здається штучною щодо розмовної, тому так ріже, що навіть поки не можу дочитати;
ну, може, в нас такої розмовної немає - тому це просто окреме враження, а не критика

 олейна  6   (147962)     2008-12-22 15:54
loffofora 147948
нарешті дочитала всі твої зауваження. Ти правий, вони не варті одного "болю". Доречне - хіба про кушетку. Тож відповідати не буду, не ображайся
щасти :))))))))))))))))))))))уркаїнцю :)))))))))))


 Та, что на ушко шептала  7   (147964)     2008-12-22 16:11
Наша розмовна ще гірша!
Навіть, якщо брати до уваги все вище наведене, все рівно сподобався і смак, і запах цього сумного оповідання. Перець до кави додають з метою посилення її запаху. Тут є перець.

 олейна  8   (147965)     2008-12-22 16:14
Можна робити мускатно-ванільну каву, можна - ванільно-коричну, можна ще з гвоздикою, можна просто з перцем, можна - з перцем і імбирем.

До речі, мене можна копати у слабкі місця: я не знаю правильних назв прянощів, рослин, меблів українською :)))

 Та, что на ушко шептала  9   (147969)     2008-12-22 16:22
"Не стройте мне глазки, постройте кооператив!"

Навіщо копати? Ти знаєш значно більше!

 Bief  10   (147971)     2008-12-22 16:47
прочитала, тільки початок важкуват, а потім легко, як завжди
кінець хороший, добрий такий кінець)

 Noggano  11   (148002)     2008-12-22 23:19
Ты дала читателю возможность сделать вывод самому - это хорошо, но где твоя точка зрения? Что ты хотела показать этим рассказом? Мелочность людей? Их нетерпиливость? слабость? Рассказ - как шлепок майонезный, типа нате хавайте...

 Noggano  12   (148003)     2008-12-22 23:42
Сорри что с ошибками спешил.......

 олейна  13   (148010)     2008-12-23 08:47
странно, раньше меня упрекали в морализаторстве
либо я меняюсь, либо у меня еще не было такого читателя как вы, ув. тов. Noggano :)

 Noggano  14   (148017)     2008-12-23 09:12
Рассказ на самом деле интересный, только как вывода не хватает.....

 олейна  15   (148031)     2008-12-23 10:47
вывод - где и ввод

 ivan kulinski  16   (148044)     2008-12-23 11:14
Черт.
Спасибо!
Очень.

 олейна  17   (148048)     2008-12-23 11:28
рада, что тебе понра
спсб

 хочу быть трямом  18   (148064)     2008-12-23 12:55
а я всё ждала, что сейчас друг семьи расскажет Саньке про ребёнка - и всё изменится! ну это же ужасно, что не рассказала!!

 олейна  19   (148068)     2008-12-23 13:35
148064
Друг семьи... Он наговорит - а Саня буит должон жить с остофигевшей ему бабой и ее собакой из-за ребенка? Т.е. гуманно сделать ребенка еще одной разменной монетой, вместе с собакой?

Эх,тряма, тряма...

 хочу быть трямом  20   (148073)     2008-12-23 14:17
НЕТ!!! я против того, чтобы родители жили вместе только из-за ребёнка. Просто я так поняла, что как раз он и ушёл, что ребёнка не было. По-моему, всё к этому. и собаку из-за этого он так не взлюбил, как будто она могла заменить..

 хочу быть трямом  21   (148074)     2008-12-23 14:21
а то, что она решила, что ребёнка не будет.. это нормально!!!!!??? Блин, я же всерьёз, реально всё воспринимаю!

 Danna  22   (148078)     2008-12-23 14:42
класне закінчення.... все зміниться, час зміниться, люди зміняться, незмінними залищшаться лише ті, які не розуміють тої плинності. приручені. приречені.

 олейна  23   (148081)     2008-12-23 14:49
трям, я тож все воспринимаю всерьез

 Маська  24   (162852)     2009-04-17 22:01
мені, особисто, дуже сподобалось. Зачепило за живе. Аж сльози з"явились на очах...



НУ ЧТО?

Отправлять сюда комменты разрешено только зарегистрированным пользователям


ник:
пароль:
Забыли пароль? Регистрация
Вход для Машиниста Tепловоза
©2000-2015 ТЕПЛОВОZ.COM